Wilt u een ISO 9001 certificering behalen of bent u benieuwd waarom andere organisaties daarvoor kiezen? ISO 9001 is dé wereldwijd geaccepteerde standaard voor kwaliteitsmanagement. Met een certificering toont u eenvoudig en onafhankelijk aan dat u een goed werkend kwaliteits managementsysteem heeft. Vaak erg belangrijk voor uw klanten en bij aanbestedingen.

ISO 9001:2015 Certificering

Kom meer te weten

"

ISO 9001 certificering behalen?

Heeft u ambities om het ISO 9001 certificaat te behalen? DigiTrust kan uw organisatie auditen en certificeren en voorzien van een mooi ISO 9001 certificaat. DigiTrust is voor ISO9001 dé specialist voor de ICT  sector en zakelijke dienstverlening. Wij combineren deze audits uiteraard altijd met audits op informatiebeveiliging. Immers dat is onze core-business. DigiTrust voert de ISO9001 audits en certificeringen uit onder accreditatie voor de ICT sector en zakelijke dienstverlening.

DigiTrust heeft bij de Raad voor Accreditatie (RvA) de accreditatie voor de ISO9001.

De sectoren die wij mogen auditen en certificeren onder accreditatie is IT (sector 33) en zakelijke dienstverlening (sector 35)

Iso 9001 certificering

Keurmerk logo van DigiTrust – ISO9001

Het laten certificeren van uw Kwaliteitsmanagementsysteem is een verstandige keuze. Immers hiermee laat u aantoonbaar de kwaliteit van uw organisatie zien aan alle stakeholders.

De ISO9001 heeft deze zelfde opbouw en structuur als de ISO27001 en NEN7510. De norm heeft dus de zelfde High Level Structure (HLS)

Tip; indien u dit combineert met een ISO27001 en/of NEN7510 certificering dan bespaart u veel tijd en kosten. We spreken dan van een zogenaamd GMS-systeem (Gezamenlijk Management Systeem)

ISO 9001 heeft uit het verleden een suffig imago. Vele nutteloze handboeken en procedures. Sinds 2015 is dat gelukkig veranderd en is deze norm ook gebaseerd op risico’s en dus relevantie. Om te voldoen aan de ISO9001 norm moet een “kwaliteitsmanagementsysteem opzetten. Dat is geen software maar een manier van werken. Binnen de norm spreekt met ook hier van de PDCA aanpak. Maak een goed Plan (de voorbereiding), ga je plan uitvoeren (Do), Controleer of je je doelen bereikt (Control) en zo niet, ga bijsturen (Act)

ISO 9001 certificering stappenplan

Wilt u de organisatie voorbereiding op een ISO 27001 audit, bijvoorbeeld aan de hand van een checklist? Houd er rekening mee dat er verschillende soorten audits bestaan. Een opinion audit is bijvoorbeeld een waardeoordeel door de auditor, in combinatie met advies. Bij een certificeringsaudit ontbreekt het advies, waardoor dit op een andere manier in elkaar zit.

Pre-audit

DigiTrust kan uw via een pre-audit (dit wordt ook wel quick-scan of nulmeting genoemd) beoordelen waar u nu staat met uw kwaliteitsmanagementsysteem. We doorlopen het gele systeem en leveren een gedetailleerd auditrapport op. Hiermee ziet u de sterke en de nog verbeteren punten. Dit kan worden gebruikt als voorbereiding op de officiële certificering audit. De kosten voor een pre-audit zijn afhankelijk van de grote en context van uw organisatie.

Certificering proces en kosten

Om te komen tot een offerte voor certificeren moeten we een goed beeld hebben van uw organisatie. U ontvangt daarvoor van ons een eenvoudig intake formulier. In dit formulier kunt u uw gegevens invullen en wat de context is van uw organisatie. Wat doet u precies, welke processen heeft u, hoeveel FTE werken er in uw organisatie.

Dit is het begin van het formele DigiTrust proces, wij willen goed weten wie u bent en wat u doet. Immers uw organisatie is leidend, niet de norm.

Met de ontvangen informatie gaan we een berekening maken. Het begin van de calculatie begint altijd met het aantal FTE, dit is zo door de norm, waaraan wij moeten voldoen zo bepaald. Met alle ontvangen informatie zal DigiTrust een offerte uitbrengen.

Tip; kijk altijd scherp naar het aantal FTE en inventariseer de functiegroepen en functies. Dit kan zomaar veel tijd en certificering kosten besparen.

De certificeringaudit zal bestaan uit fase 1 en fase 2. Tijdens fase 1 kijken we naar de belangrijkste documenten en of u echt klaar bent voor de fase 2. Bij de fase 2 audit kijken we goed naar de alle norm eisen en implementatie van al uw procedures en de aantoonbaarheid daarvan. De norm is het toetsingskader, uw organisatie en processen zijn leidend. 

Na iedere fase krijgt u direct na de audit een auditrapport. Bij een positieve afronding van fase 2 ontvangt u het officiële certificaat.

Wilt u een vrijblijvend gesprek met onze back-office?

088-2245600

Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we:

  • welke norm het beste bij u past
  • wat een ISO certificering voor u zal betekenen, wat moet je weten!
  • hoe het audit en certificering proces zal verlopen
  • wat we van u nodig hebben voor het opstellen van een offerte
  • en uiteraard, kunt u vragen stellen over het thema informatiebeveiliging
  • bij ingewikkelde vragen kan een auditor u altijd gratis even terug bellen 

Vragen over een ISO 9001 audit of benieuwd naar de mogelijkheden voor een certificering?

Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088 224 56 00, stuur ons een e-mail naar sales@digitrust.nl of gebruik ons online contactformulier. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Softmedia behaalt ISO27001 certificering

Softmedia behaald ISO27001 certificering Voorzien van Champagne, bloemen en taart was het een feestelijk moment bij Softmedia.  Super trots was iedereen dat ze het ISO27001 in ontvangst mochten nemen. En uiteraard voel ik me vereerd om het...

2WAY behaalt ISO27001 certificering

2WAY behaald ISO27001 certificering Recentelijk heeft DigiTrust het ISO27001 certificaat mogen uitreiken bij 2WAY. Het mooie hierbij is dat ze zelf de verantwoordelijkheid hebben genomen om daarbij de aanvullende eisen uit de BIO (Baseline...

De nieuwe ISO27001 komt eraan, wat betekent dit voor je ISMS?

Sinds de nieuwe ISO 27002:2022 in Maart is gepubliceerd, krijgen we veel vragen vanuit de markt. Wanneer komt de nieuwe ISO27001? Moeten we een nieuw ISMS bouwen? Wat voor invloed heeft dit op mijn NEN7510 certificering? Wanneer worden we volgens...

DigiTrust B.V.

Achtseweg Zuid 159R

5651 GW Eindhoven

088-224 56 00
sales@digitrust.nl