ISO 9001:2015 Certificering

Kom meer te weten

"

ISO 9001 certificering behalen?

Heeft u ambities om het ISO 9001 certificaat te behalen? DigiTrust kan uw organisatie auditen en certificeren en voorzien van een mooi ISO 9001 certificaat. DigiTrust is voor ISO9001 dé specialist voor de ICT, zorg en financiële sector. Wij combineren deze audits uiteraard altijd met audits op informatiebeveiliging. Immers dat is onze core-business. DigiTrust voert de ISO9001 audits en certificeringen uit niet onder accreditatie. Het accreditatie proces is lopend bij de RvA.

Het laten certificeren van uw Kwaliteitsmanagementsysteem is een verstandige keuze. Immers hiermee laat u aantoonbaar de kwaliteit van uw organisatie zien aan alle stakeholders.

De ISO9001 heeft deze zelfde opbouw en structuur als de ISO27001 en NEN7510. De norm heeft dus de zelfde High Level Structure (HLS)

Tip; indien u dit combineert met een ISO27001 en/of NEN7510 certificering dan bespaart u veel tijd en kosten. We spreken dan van een zogenaamd GMS-systeem (Gezamenlijk Management Systeem)

ISO 9001 heeft uit het verleden een suffig imago. Vele nutteloze handboeken en procedures. Sinds 2015 is dat gelukkig veranderd en is deze norm ook gebaseerd op risico’s en dus relevantie. Om te voldoen aan de ISO9001 norm moet een “kwaliteitsmanagementsysteem opzetten. Dat is geen software maar een manier van werken. Binnen de norm spreekt met ook hier van de PDCA aanpak. Maak een goed Plan (de voorbereiding), ga je plan uitvoeren (Do), Controleer of je je doelen bereikt (Control) en zo niet, ga bijsturen (Act)

Wilt u meer begrijpen van de ISO9001 norm? Volg dan een ISO9001 training bij DigiTrust.

 

ISO 9001 certificering stappenplan

Wilt u de organisatie voorbereiding op een ISO 27001 audit, bijvoorbeeld aan de hand van een checklist? Houd er rekening mee dat er verschillende soorten audits bestaan. Een opinion audit is bijvoorbeeld een waardeoordeel door de auditor, in combinatie met advies. Bij een certificeringsaudit ontbreekt het advies, waardoor dit op een andere manier in elkaar zit.

Pre-audit

DigiTrust kan uw via een pre-audit (dit wordt ook wel quick-scan of nulmeting genoemd) beoordelen waar u nu staat met uw kwaliteitsmanagementsysteem. We doorlopen het gele systeem en leveren een gedetailleerd auditrapport op. Hiermee ziet u de sterke en de nog verbeteren punten. Dit kan worden gebruikt als voorbereiding op de officiële certificering audit. De kosten voor een pre-audit zijn afhankelijk van de grote en context van uw organisatie.

Certificering proces en kosten

Om te komen tot een offerte voor certificeren moeten we een goed beeld hebben van uw organisatie. U ontvangt daarvoor van ons een eenvoudig intake formulier. In dit formulier kunt u uw gegevens invullen en wat de context is van uw organisatie. Wat doet u precies, welke processen heeft u, hoeveel FTE werken er in uw organisatie.

Dit is het begin van het formele DigiTrust proces, wij willen goed weten wie u bent en wat u doet. Immers uw organisatie is leidend, niet de norm.

Met de ontvangen informatie gaan we een berekening maken. Het begin van de calculatie begint altijd met het aantal FTE, dit is zo door de norm, waaraan wij moeten voldoen zo bepaald. Met alle ontvangen informatie zal DigiTrust een offerte uitbrengen.

Tip; kijk altijd scherp naar het aantal FTE en inventariseer de functiegroepen en functies. Dit kan zomaar veel tijd en certificering kosten besparen.

De certificeringaudit zal bestaan uit fase 1 en fase 2. Tijdens fase 1 kijken we goed naar uw documentatie en willen we een beeld vormen of het managementsysteem ook echt aanwezig is. Werkt het en bent u dus klaar voor fase 2. Bij fase 2 kijken we goed naar de implementatie van al uw procedures en de aantoonbaarheid daarvan.

Na beide iedere fase krijgt u direct na de audit een auditrapport. Bij een positieve afronding van fase 2 ontvangt u het officiële certificaat.

ISO 9001 certificaat behalen

Het ISO 9001 certificaat behalen? Bij DigiTrust kunnen we u daarmee goed van dienst zijn.

Meer weten over de ISO 9001 certificering of hoe Digitrust u daarmee van dienst kan zijn? Bel ons op telefoonnummer 088 224 56 00 of stuur een e-mail naar info@digitrust.nl. We horen graag van u.

Vragen over een ISO 9001 audit of benieuwd naar de mogelijkheden voor een certificering?

Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088 224 56 00, stuur ons een e-mail naar info@digitrust.nl of gebruik ons online contactformulier. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Nieuws

eVerbinding nu ook NEN7510 gecertificeerd

Het managementsysteem voor informatiebeveiliging van eVerbinding is al sinds 2018 ISO27001 gecertificeerd. Maar na hard werkend door het interne compliance team is het ISMS nu ook NEN7510-1:2017 gecertificeerd. Met eVerbinding is e-facturen verzenden & ontvangen...

Naar Werk BV ISO27001 én ISO9001 gecertificeerd

Vandaag weer een feestelijk uitreiking mogen doen bij Naar Werk in Zoetermeer. Na een leuke maar intensieve audit is gebleken dat de organisatie een goed werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging en kwaliteits managementsysteem hebben conform de ISO27001 en...

eConnect International nu ook NEN7510 gecertificeerd

Op maandag 3 augustus heb ik het NEN7510-1:2017 certificaat mogen uitreiken aan onze klant eConnect. Hiermee tonen ze aan dat ze een effectief managementsysteem voor informatiebeveiliging voor de zorg hebben. Ook heb ik een nieuw ISO27001:2017 certificaat uitgereikt....

DigiTrust B.V.
Jean Monnetpark 11
7336 BA Apeldoorn
088-224 56 00