ISO 9001 checklist

Kom meer te weten

"

ISO 9001 checklist

Op zoek naar een ISO 9001 checklist? Er bestaat helaas geen checklist die u kunt ‘afvinken’ om te voldoen aan de norm. Wel is het mogelijk om de organisatie in een aantal stappen voor te bereiden op een eventuele certificering. Het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem kunt u zelf doen, of u laat zich daarbij helpen door een adviseur. Er zijn vele adviesbureaus die u daarbij kunnen helpen.

 

De belangrijkste stappen

We zetten de belangrijke stappen uit zo’n voorbereidende ISO 9001 checklist voor u op een rij:

 • Creëer draagvlak
  Zonder draagvlak bij het management en de directe zal het niet meevallen om de rest van de
  ISO 9001 checklist te doorlopen. Bepaal samen het doel van een kwaliteitsmanagementsysteem en de certificering.
 • Communiceer uw rol
  Geef duidelijk aan wat de rol zal zijn die u speelt en welke andere betrokkenen daarbij nodig zijn. Door daar duidelijk over te communiceren laat u meteen zien dat de processen binnen de organisatie op een gestructureerde manier in elkaar zitten.
 • Bepaal de context
  Bepaal de context van de organisatie en zorg ervoor dat dit aansluit bij de strategische doelstellingen en de bedrijfsprocessen. Dit is een belangrijk onderdeel binnen de certificering voor de
  ISO 9001
 • Stel een plan op
  Maak een projectplan of een implementatieplan. Het is belangrijk om daarin te borgen welke mensen, middelen en methoden er nodig zijn om de gestelde doelen te kunnen behalen.
 • Doe een GAP-analyse
  Doe een GAP-analyse of nul-meting om vast te stellen wat er moet gebeuren om van de huidige situatie naar de gewenste situatie te kunnen komen. In de praktijk blijkt dat u veelal al van alles heeft ingericht. Belangrijk hier is dat het een goed samenhangend geheel wordt. Door het uitvoeren van een nul-meting krijgt u daar een goed beeld van.
 • Denk alvast na over de planning
  Denk vroegtijdig na over de planning, om daar niet te laat mee te beginnen. Het gaat zowel om de implementatie van het managementsysteem als de afronding daarvan. En het aanvragen van de certificering, om die in gang te zetten.
 • Leg processen vast
  Leg de processen vast die er nodig zijn om de producten of diensten te leveren. Leg ze vast in een kwaliteitsmanagementsysteem en herken daarbij de kansen en risico’s die daarop van toepassing zijn.
 • Doe interne audits
  Doe interne audits om op die manier de effectiviteit van het kwaliteitsmanagementsysteem goed vast te stellen.
 • Laat een directiebeoordeling uitvoeren
  Laat een directiebeoordeling uitvoeren, om een beter beeld te krijgen van de effectiviteit van het systeem. Een goede directiebeoordeling heeft voor de organisatie grote waarde, als die goed wordt uitgevoerd.
 • Behaal het ISO 9001-certificaat
  Na alle vorige stappen in deze
  ISO 9001 checklist te hebben uitgevoerd is het tijd om een certificering voor de ISO 9001 norm aan te vragen.

 

Meer weten over de ISO 9001 checklist of hoe Digitrust u van dienst kan zijn met de certificering? Bel ons op telefoonnummer 088 224 56 00 of stuur een e-mail naar info@digitrust.nl. We horen graag van u.

Vragen over een ISO 9001 audit of benieuwd naar de mogelijkheden voor een certificering?

Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088 224 56 00, stuur ons een e-mail naar info@digitrust.nl of gebruik ons online contactformulier . We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Softmedia behaalt ISO27001 certificering

Softmedia behaald ISO27001 certificering Voorzien van Champagne, bloemen en taart was het een feestelijk moment bij Softmedia.  Super trots was iedereen dat ze het ISO27001 in ontvangst mochten nemen. En uiteraard voel ik me vereerd om het...

2WAY behaalt ISO27001 certificering

2WAY behaald ISO27001 certificering Recentelijk heeft DigiTrust het ISO27001 certificaat mogen uitreiken bij 2WAY. Het mooie hierbij is dat ze zelf de verantwoordelijkheid hebben genomen om daarbij de aanvullende eisen uit de BIO (Baseline...

De nieuwe ISO27001 komt eraan, wat betekent dit voor je ISMS?

Sinds de nieuwe ISO 27002:2022 in Maart is gepubliceerd, krijgen we veel vragen vanuit de markt. Wanneer komt de nieuwe ISO27001? Moeten we een nieuw ISMS bouwen? Wat voor invloed heeft dit op mijn NEN7510 certificering? Wanneer worden we volgens...

DigiTrust B.V.

Achtseweg Zuid 159R

5651 GW Eindhoven

088-224 56 00
sales@digitrust.nl