NEN 7510 certificering

Kom meer te weten

"

NEN 7510 certificering behalen?

De NEN 7510 certificering halen of benieuwd waarom steeds meer andere zorgorganisaties dat doen? Het is dé manier voor zorginstellingen en IT-bedrijven in de zorg om aan te tonen dat er een goed werkend informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS) is.

Wilt u de buitenwereld laten zien dat u beschikt over een goed systeem, volgens de belangrijkste norm op dit gebied? De NEN 7510:2017 certificering is dan een uitstekende keuze. Het garandeert de beschikbaarheid, integriteit en betrouwbaarheid van gezondheidsgegevens.

Werken met NEN 7510

Bedrijven en organisaties in Nederland moeten voldoen aan belangrijke wettelijke verplichtingen. Het gaat in algemene zin bijvoorbeeld om privacywetgeving op basis van de AVG. In meer specifieke zin dient u als zorgorganisatie sinds 1 januari 2018 op basis van het Besluit Elektronische Gegevensverwerking Zorgaanbieders aantoonbaar te voldoen aan de NEN 7510.

De overheid wil er daarmee voor zorgen dat iedere organisaties netjes en vertrouwelijk omgaat met gezondheidsgegevens. De NEN 7510 certificering is een manier om aan opdrachtgevers en de maatschappij te laten zien dat de maatregelen voor informatiebeveiliging op orde zijn. Het is een belangrijk punt op het gebied van bestuurlijke aansprakelijkheid, met de richtlijnen en uitgangspunten voor het instellen en handhaven van belangrijke beheermaatregelen.

NEN 7510 certificering kosten

Benieuwd naar de kosten voor een NEN 7510:2017 certificering? We kunnen u daar op een voordelige manier mee van dienst zijn. U betaalt op basis van het aantal FTE binnen uw organisatie, voor het aantal audit-dagen dat we nodig hebben. Daarnaast gaan we uit van eventuele verzwarende of verlichtende factoren. Ontwikkelt u bijvoorbeeld software en heeft u wel of geen eigen datacenter en software in de cloud. We beoordelen de situatie binnen uw organisatie, op basis waarvan we u de kosten kunnen schetsen. We werken met het laagste dagtarief in heel Nederland, terwijl u kunt vertrouwen op Senior Auditors met uitgebreide ervaring bij zorgorganisaties en -instellingen.

Vragen over de NEN 7510:2017 certificering of benieuwd naar de mogelijkheden voor een certificering? Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088 224 56 00, stuur ons een e-mail naar sales@digitrust.nl. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Charlotte Louws

Accountmanager Informatiebeveiliging

   

+31(0)6 25 53 68 65

+31(0)88 2245600

Aanverwante diensten

Nieuws

Z-CERT wil de zorg veiliger maken

Voor iedereen in de ZORG; kijk eens naar deze inspirerende presentatie van Z-CERT door Wim Hafkamp. De NEN7510 wordt een aantal keren genoemd. Laat het geen afvinklijstje worden. Laat door een onafhankelijke en onpartijdige partij je zorginstelling toetsen om te...

Constant IT behaalt ISO 27001 certificering

Constant IT heeft onlangs de ISO 27001 certificering behaald. De Managed Services Provider uit Amsterdam laat hiermee zien dat zij een goed werkend Managementsysteem voor Informatiebeveiliging hebben. Een mooie mijlpaal voor de organisatie die zich inzet voor...

Anders Medical Factoring gecertificeerd voor NEN 7510

Al vanaf het eerste contact met deze organisatie bruiste het van de energie en betrokkenheid mbt informatiebeveiliging. Als geen anders beseft deze organisatie dat de zorg op de gegevens die ze verwerken een belangrijke verantwoordelijkheid is. Samen met DigiTrust...

DigiTrust B.V.
Jean Monnetpark 11
7336 BA Apeldoorn
088-224 56 00
info@digitrust.nl

Logo-DigiTrust