NEN 7510 certificering

Kom meer te weten

"

NEN 7510 certificering behalen?

De NEN 7510 certificering halen of benieuwd waarom steeds meer andere zorgorganisaties dat doen? Het is dé manier voor zorginstellingen en IT-bedrijven in de zorg om aan te tonen dat er een goed werkend informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS) is.

Wilt u de buitenwereld laten zien dat u beschikt over een goed systeem, volgens de belangrijkste norm op dit gebied? De NEN 7510:2017 certificering is dan een uitstekende keuze. Het garandeert de beschikbaarheid, integriteit en betrouwbaarheid van gezondheidsgegevens.

Werken met NEN 7510

Bedrijven en organisaties in Nederland moeten voldoen aan belangrijke wettelijke verplichtingen. Het gaat in algemene zin bijvoorbeeld om privacywetgeving op basis van de AVG. In meer specifieke zin dient u als zorgorganisatie sinds 1 januari 2018 op basis van het Besluit Elektronische Gegevensverwerking Zorgaanbieders aantoonbaar te voldoen aan de NEN 7510.

De overheid wil er daarmee voor zorgen dat iedere organisaties netjes en vertrouwelijk omgaat met gezondheidsgegevens. De NEN 7510 certificering is een manier om aan opdrachtgevers en de maatschappij te laten zien dat de maatregelen voor informatiebeveiliging op orde zijn. Het is een belangrijk punt op het gebied van bestuurlijke aansprakelijkheid, met de richtlijnen en uitgangspunten voor het instellen en handhaven van belangrijke beheermaatregelen.

NEN 7510 certificering kosten

Benieuwd naar de kosten voor een NEN 7510:2017 certificering? We kunnen u daar op een voordelige manier mee van dienst zijn. U betaalt op basis van het aantal FTE binnen uw organisatie, voor het aantal audit-dagen dat we nodig hebben. Daarnaast gaan we uit van eventuele verzwarende of verlichtende factoren. Ontwikkelt u bijvoorbeeld software en heeft u wel of geen eigen datacenter en software in de cloud. We beoordelen de situatie binnen uw organisatie, op basis waarvan we u de kosten kunnen schetsen. We werken met het laagste dagtarief in heel Nederland, terwijl u kunt vertrouwen op Senior Auditors met uitgebreide ervaring bij zorgorganisaties en -instellingen.

Vragen over de NEN 7510:2017 certificering of benieuwd naar de mogelijkheden voor een certificering? Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088 224 56 00, stuur ons een e-mail naar info@digitrust.nl. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Vragen over NEN 7510 of benieuwd naar de mogelijkheden voor een certificering?

Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088 224 56 00, stuur ons een e-mail naar info@digitrust.nl of gebruik ons online contactformulier. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Nieuws

1 juli 2020: elektronische inzage medisch dossier + logging

Vanaf 1 juli zijn er een aantal bepalingen uit de Wet aanvullende bepalingen gegevensverwerking in de zorg de Wabvpz van kracht. Patiënten, zoals jij en ik, hebben nu al het recht om een kosteloze inzage in je medisch dossier op te vragen. Dit namelijk al zo geregeld...

Hosted XL behaalt ISO 27001 certificering voor de 2e keer

Onze klant Hosted XL heeft tijdens de hercertificering audit opnieuw aangetoond dat ze een goed werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging hebben conform de ISO27001:2017. In 2017 is de eerste certificering behaald. Een certificatie periode van 3 jaar...

Let op; nieuwe versie ISO27001 en NEN7510 gepubliceerd

De twee belangrijkste normen voor informatiebeveiliging, NEN-EN-ISO/IEC 27001 en NEN 7510-1 hebben een nieuwe versie gekregen. Belangrijk om te weten voor alle consultants, klanten en andere stakeholders van deze normen. Het gaat om een beperkte wijziging, zoals de...

DigiTrust B.V.
Jean Monnetpark 11
7336 BA Apeldoorn
088-224 56 00