NEN 7510:2017 Norm

NEN 7510 is dé certificering voor informatiebeveiliging in de zorg. Ga na of u klaar bent voor de certificering met de NEN 7510 checklist. Om deze certificering te behalen dient u eerst een NEN 7510 audit uit te laten voeren door een Certificerende Instantie, zoals DigiTrust. WIlt u uw audit op korte termijn laten inplannen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Al meer dan 300 organisaties gingen u voor.

img_5004

“Het certificaat toont aan dat het managementsysteem voor informatiebeveiliging op orde is.”

NEN 7510 norm

Wat is de NEN 7510 norm en waarom is die belangrijk? Het is dé norm voor informatiebeveiliging in de zorg. Dat is belangrijk, bijvoorbeeld omdat u gevoelige patiëntgegevens beheert en uitwisselt. Nalatigheid kan grote gevolgen hebben voor uw patiënten en hun medisch dossier.

De NEN 7510-norm geeft vertrouwen over de manier waarop u met gegevens omgaat. Het toont aan dat uw informatiebeveiliging en -beleid aan de normen voldoet, waarmee u de risico’s duidelijk in kaart heeft gebracht en daarvoor de juiste beheersmaatregelen neemt.

Waarom is de NEN 7510 norm belangrijk?

De norm is bedoeld om die belangrijke zaken van informatie te handhaven:
  • Vertrouwelijkheid
  • Beschikbaarheid
  • Integriteit
NEN 7510 gaat in de kern om de implementatie van een managementsysteem. Daarin staat belangrijke maatregelen voor het beheer en de borging beschreven. Hierbij speelt de techniek een belangrijke rol, al is het de mens en z’n gedrag dat daarin centraal staat. De norm beschrijft bijvoorbeeld hoe u en uw medewerkers omgaan met privacygevoelige informatie. Bovendien is het de borging voor de ontwikkeling en continuïteit van uw zorgorganisatie, als het gaat om de gegevensverwerking die er plaatsvindt.Vragen over de NEN 7510 norm of benieuwd naar de mogelijkheden voor een certificering? Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088 224 56 00, stuur ons een e-mail naar info@digitrust.nl. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Titel 5

a

NEN 7510 audit laten uitvoeren door DigiTrust?

Wilt u een NEN 7510 audit laten uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Op basis van de context van uw organisatie en het aantal FTE binnen uw organisatie worden het aantal auditdagen berekend. Wij zijn altijd transparant in de berekening en de opgestelde offerte. Hebben we alles wel goed geïnterpreteerd, begrijpen we de context van uw organisatie wel goed? Samen bespreken de calculatie, de scope van de certificering en het traject van de komende audits en certificering. Transparantie is de basis voor vertrouwen.

Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088-224 56 00, stuur ons een e-mail naar sales@digitrust.nl of gebruik ons online contactformulier. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Al meer dan 300 organisaties gingen u voor.