ISO 27001 certificering

ISO 27001 certificering

Wilt u een ISO 27001 certificering behalen of bent u benieuwd waarom andere organisaties daarvoor kiezen? ISO 27001 is dé wereldwijd geaccepteerde standaard voor informatiebeveiliging. Met een certificering toont u eenvoudig en onafhankelijk aan dat de informatiebeveiliging binnen uw organisatie op orde is.

Tip: werkt u voor een organisatie die persoonlijke gezondheidsinformatie verwerkt? Dan is voor u een certificering tegen de NEN 7510-norm mogelijk interessant.

We leggen u de betekenis van een ISO 27001 certificering en hoe u die kunt behalen graag uit. Daarnaast gaan we in op de kosten waar u rekening mee moet houden en hoe die kosten zijn opgebouwd.

DigiTrust, dé expert in certificeren op het gebied van informatiebeveiliging

Dat we iets willen bijdragen aan een veiligere digitale wereld is geen loze kreet. We staan ervoor. Het is wat we doen en waarvoor we met het hele team iedere dag, samen met onze klanten aan werken.

Onze rol in een veiligere digitale wereld, is gewoon heel goed auditen. Goed luisteren en een zuiver oordeel. Wij zadelen u nooit op met onzinnige dingen. Een goede zuivere audit geeft u goed inzicht of u het wel of niet voor elkaar heeft.  Als ondernemener of bestuurder van uw organisatie zult u verantwoording moeten afleggen aan uw klanten en relaties. Zij verwachten in de huidige tijd dat u gewoon goed omgaat met bedrijfsinformatie en persoonlijke gegevens. Niemand zit te wachten op een incident. Het is belangrijk om vooraf te weten waar je staat. DigiTrust voert hiervoor pre-audits (nul-metingen uit) en certificerings audits. Bij een positief audit resultaat kunt u aan uw klanten en alles stakeholders laten zien dat u een goed werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging heeft. Met veel plezier komen we het certificaat bij u uitreiken.

Met een certificering van DigiTrust heeft u objectief bewijst dat u voldoent aan de internationale standaard voor informatiebeveiliging; een belangrijk signaal naar de markt en veelal een eis bij aanbestedingen.

DigiTrust helpt uw organisatie graag bij het realiseren van uw certificering en is in Nederland en internationaal dé expert op het gebied van informatiebeveiliging. Het beoordelen van uw managementsysteem voor informatiebeveiliging is onze core business. We hebben een eigen team van auditoren en werken niet met freelancers, waardoor we een hoge kwaliteit kunnen garanderen.

DigiTrust audit op een manier waarbij úw organisatie leidend is, niet de norm. We kijken goed naar de context van uw organisatie. We gebruiken de norm eisen en gaan tijdens de audit met u hierover in gesprek. Afhankelijk van uw context en risico's beoordelen we of dit in lijn is met de norm eisen. En dit doen we bij veel verschillende organisaties; IT, Marketing, Zorg, Overheid, Energie en Telecom en Defensie onderdelen.

Wij auditen en certificeren tegen de normen ISO 27001, NEN 7510, ISO 9001, BIO, ISO 27017 en ISO 27018 en de nieuwe ISO 27701 - privacy

DigiTrust is lid van Cyberveilig Nederland en draagt daarmee actief bij aan een veiligere digitale wereld.

Vrijblijvend eens kennismaken met onze back-office?

088-2245600

Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we:

 • welke norm het beste bij u past
 • wat een ISO certificering voor u zal betekenen, wat moet je weten!
 • hoe het audit en certificering proces zal verlopen
 • wat we van u nodig hebben voor het opstellen van een offerte
 • en uiteraard, kunt u vragen stellen over het thema informatiebeveiliging
 • bij ingewikkelde vragen kan een auditor u altijd gratis even terug bellen 

In 1 uur praten we u helemaal bij

Geheel vrijblijvend

We bespreken de certificering van uw organisatie

Betekenis

ISO 27001 certificering

Benieuwd naar de betekenis van een ISO 27001 certificering? Met een certificering tegen deze norm maakt u aantoonbaar dat u een werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging heeft. Onze klanten gebruiken de ISO 27001 certificering bijvoorbeeld als signaal naar organisaties waarmee zij samenwerken. Bovendien geldt de certificering als een eis bij veel aanbestedingen.

De letterlijke betekenis van de ISO 27001 certificering luidt als volgt:

 • ISO: International Organization for Standardization
 • 27001: aanduiding van de norm voor informatiebeveiliging

Let op: soms wordt de norm aangeduid als NEN-EN-ISO/IEC 27001. NEN staat voor Nederlands Normalisatie Instituut. IEC staat voor International Elektrotechnical Commission. Wanneer de normaanduiding dus begint met ‘NEN-EN-ISO’, dan betreft het de Nederlandse versie van de internationale norm, ontwikkeld door de ISO en IEC. Het jaartal is de versie van de norm.

Behalen

ISO 27001 certificering

Een ISO 27001 certificering behalen? Dat kan met de audits die onze auditoren bij u komen uitvoeren. We verzorgen de certificering op basis van de norm zoals die via NEN in Nederland verkrijgbaar is. Indien uw organisatie naar oordeel van de lead auditor een goed werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging heeft, ontvangt u de certificering tegen de norm. Daarmee heeft u onafhankelijk laten vaststellen dat u zelf in staat bent om de risicos met betrekking tot informatiebeveiliging in te schatten en daarop passende beheersmaatregelen te nemen.

PDCA – Plan Do Check and Act

Een goed werkend managementsysteem werkt op basis van de PDCA-cyclus.

Plan

Hoofdstuk 4 – Context van de organisatie

Hoofdstuk 5 – Leiderschap

Hoofdstuk 6 – Planning

Hoofdstuk 7 – Ondersteuning

Do Hoofdstuk 8 – Uitvoering
Check Hoofdstuk 9 – Evaluatie van de prestaties
Act Hoofdstuk 10 – Verbetering

 

Kosten

ISO 27001 certificering

Benieuwd naar de kosten van een ISO 27001 certificering en hoe die zijn opgebouwd? De basis van de audittijd en dus de kosten begint bij het aantal FTE dat werkzaam is binnen de scope van certificering, het aantal fulltime-equivalenten. Vervolgens wordt gekeken naar de complexiteit van het IT-landschap en uw organisatie in het algemeen. Welke producten/diensten en processen spelen een rol binnen uw scope van certificering? Vragen die hierbij een rol spelen zijn:
– In welke (kritische) sectoren bent u werkzaam?
– Ontwikkelt u software?
– Heeft u wel of
geen eigen server of slaat u de data op in de cloud?
Deze factoren bepalen onder andere de complexiteit van het managementsysteem voor informatiebeveiliging en zijn bepalend voor het uiteindelijke aantal auditdagen en dus de kosten die gemoeid zijn met het behalen van de ISO 27001 certificering. Om hier een goed beeld van te krijgen ontvang u van ons altijd ons intakeformulier.

We proberen de kosten voor de ISO 27001 certificering zo laag mogelijk te houden door een scherp dagtarief. Ondertussen kunt u rekenen op senior auditoren met diepgaande expertise en brede ervaring in de ICT-, zorg- en overheidssector.

Bij DigiTrust kunt u verwachten;

 • Scherpe dagtarieven (deze zijn lager dan bij andere Certificerende instellingen)
 • Eigen auditoren, wij werken niet met inhuur auditoren
 • Snel respons op al uw vragen
 • Direct contact met de back-office en de auditoren
 • Snel offerte, meestal binnen enkele dagen
 • Veelal kunnen wij op korte termijn uw audit inplannen

Vragen over een ISO 27001 audit of benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088-224 56 00, stuur ons een e-mail naar sales@digitrust.nl of gebruik ons online contactformulier. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

"Het is tijd dat er superhelden opstaan in deze digitale wereld. Het is tijd dat organisaties zich gaan wapenen door middel van een goed managementsysteem voor informatiebeveiliging. Als je wilt weten of je ook daadwerkelijk goed bent voorbereid, zijn er onafhankelijke en onpartijdige audits nodig. Niet uitgevoerd door turfsmurfen, die gewoon een lijstje afwerken, maar audits uitgevoerd door auditoren die ook het verschil willen maken. Die ook willen bijdragen aan een veilige digitale wereld.

Daar sta ik dagelijks als 'Superheld' voor.

Marco Bijl - Directeur DigiTrust

DigiTrust is gespecialiseerd in informatiebeveiliging 

De ICT ontwikkelt snel en de bedreigingen nemen dagelijks toe waar het informatiebeveiliging betreft. Grote certificerende instanties hebben er moeite mee om deze ontwikkelingen bij te houden.

DigiTrust haar core business is informatiebeveiliging; het is waar wij ons dagelijks mee bezig houden. Het auditen van een organisatie op informatiebeveiliging is een vak. Wij spreken de taal van uw ICT afdeling, maar ook de taal van het bestuur en de professionals.

Het is belangrijk dat er goed wordt geaudit, u wilt toch uiteindelijk zeker zijn dat u het écht goed onder controle heeft? Niemand zit te wachten op een auditor die te 'hoog-over' audit of u opzadelt met niet ter zaken doende onderwerpen.

Wij zijn specialist in informatiebeveiliging en leveren kwaliteit.

Wilt u het auditteam leren kennen? Kijk dan op deze pagina.

 

Accreditaties

DigiTrust heeft bij de RvA onder nummer C618 de accreditatie voor de ISO27001 en als eerste in Nederland ook voor NEN7510, voor zowel de Zorgaanbieders als de ICT dienstverleners. Verder heeft DigiTrust de accreditatie op de ISO9001 (kwaliteitsmanagement) voor de ICT sector en zakelijke dienstverlening.

 

                 

 

 

 

Nieuws

BizzCon behaalt ISO27001 certificering

Hoe een ondernemer veel baat heeft bij een ISO27001 certificering. Tijdens de uitreiking raak ik in gesprek met Dennis Ebbenhorst over zijn bedrijf en informatie beveiliging. Hoe belangrijk het voor hem is, voor zichzelf, zijn organisatie en uiteraard het vertrouwen...

Lees meer

QII behaalt ISO27001 certificering

Zelfs op zaterdag, komen we bij de klant thuis om in de tuin het certificaat uit te reiken.Hier de uitreiking van het ISO27001 certificaat aan onze klant QII. Hoe mooi is het als Rutger van Hulzen en Randy Vreman vol trots aan het vertellen zijn hoe gaaf het...

Lees meer

o.a. gecertificeerd door DigiTrust

BizzCon behaalt ISO27001 certificering

Hoe een ondernemer veel baat heeft bij een ISO27001 certificering. Tijdens de uitreiking raak ik in gesprek met Dennis Ebbenhorst over zijn bedrijf en informatie beveiliging. Hoe belangrijk het voor hem is, voor zichzelf, zijn organisatie en...

QII behaalt ISO27001 certificering

Zelfs op zaterdag, komen we bij de klant thuis om in de tuin het certificaat uit te reiken.Hier de uitreiking van het ISO27001 certificaat aan onze klant QII. Hoe mooi is het als Rutger van Hulzen en Randy Vreman vol trots aan het vertellen zijn...

IP4Sure behaald ISO27001 certificering

Het Cyber Security bedrijf IP4Sure heeft tijdens de initiële certificeringsaudit kunnen aantonen dat ze een goed werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS) hebben conform de ISO27001:2017+A11:2020. En dat is een hele mooie...

DigiTrust B.V.

Achtseweg Zuid 159R

5651 GW Eindhoven

088-224 56 00
sales@digitrust.nl