Certificaat / accreditatie

Kom meer te weten

"

Certificaat / accreditatie

“Het certificaat toont aan dat het managementsysteem voor informatiebeveiliging op orde is.”

Wanneer uw managementsysteem voor informatiebeveiliging aan alle eisen uit ISO 27001 en/of NEN 7510 voldoet kan DigiTrust een certificaat uitgeven. Hiermee toont u aan dat de organisatie een goed werkend managementsysteem heeft waarmee de informatiebeveiligingrisico’s goed worden gemanaged. Het certificaat is vanaf de datum van goedkeuring drie jaar geldig en wordt door ons met jaarlijkse controle-audits gecontroleerd en daarna met een drie-jaarlijkse her-certificeringsaudit verlengd.

DigiTrust is trots op iedere klant en het behalen van een certificaat is een moment om te vieren. Eventueel kunnen we het certificaat officieel bij u komen uitreiken. Een leuk fotomoment is altijd goed voor uw eigen nieuwsbrief en communicatie via social media. Neem hiervoor contact met ons op.

spotOnvision

Soms komt het voor dat een organisatie om verschillende redenen het opgebouwde managementsysteem voor informatiebeveiliging na de initiële certificatie niet goed onderhoudt. Bij een controle-audit kan het dan voorkomen dat er kritieke afwijkingen worden genoteerd. U krijgt dan drie maanden de tijd om deze te herstellen. Mochten de afwijkingen na deze drie maanden niet verholpen zijn, kan DigiTrust het certificaat schorsen of intrekken. Schorsen heeft een tijdelijk karakter. U mag in die periode geen certificeringsuitingen doen. Mocht het managementsysteem blijvend niet werken, kan DigiTrust het certificaat intrekken. Gelukkig komt dit nauwelijks voor.

Onze manier van werken is in overeenstemming met ISO 17021, ISO 27006 en NCS 7510. DigiTrust is door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccrediteerd voor het uitvoeren van audits en certificeren tegen ISO 27001 en NEN 7510 met het nummer C618. Zie ook de website van de Raad voor Accreditatie met daar de officiele vermelding van DigiTrust. 

Wilt u meer weten over informatiebeveiliging en het ISO 27001 / NEN7510 certificeringtraject? Bel 088-2245600, mail info@digitrust.nl of vul het contactformulier in en wij nemen graag contact met u op.

Vragen over ISO 27001 of benieuwd naar de mogelijkheden van een certificering?

Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088-224 56 00, stuur een e-mail naar info@digitrust.nl of gebruik ons online contactformulier. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Nieuws

1 juli 2020: elektronische inzage medisch dossier + logging

Vanaf 1 juli zijn er een aantal bepalingen uit de Wet aanvullende bepalingen gegevensverwerking in de zorg de Wabvpz van kracht. Patiënten, zoals jij en ik, hebben nu al het recht om een kosteloze inzage in je medisch dossier op te vragen. Dit namelijk al zo geregeld...

Hosted XL behaalt ISO 27001 certificering voor de 2e keer

Onze klant Hosted XL heeft tijdens de hercertificering audit opnieuw aangetoond dat ze een goed werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging hebben conform de ISO27001:2017. In 2017 is de eerste certificering behaald. Een certificatie periode van 3 jaar...

Let op; nieuwe versie ISO27001 en NEN7510 gepubliceerd

De twee belangrijkste normen voor informatiebeveiliging, NEN-EN-ISO/IEC 27001 en NEN 7510-1 hebben een nieuwe versie gekregen. Belangrijk om te weten voor alle consultants, klanten en andere stakeholders van deze normen. Het gaat om een beperkte wijziging, zoals de...

DigiTrust B.V.
Jean Monnetpark 11
7336 BA Apeldoorn
088-224 56 00