Norm voor informatiebeveiliging

DigiTrust helpt uw organisatie graag bij het realiseren van uw gewenste certificering en is in Nederland dé expert op het gebied van informatiebeveiliging. Het beoordelen van uw managementsysteem voor informatiebeveiliging is onze core business. We hebben een eigen team van auditoren, die goed kijken naar de context van uw organisatie.

Al meer dan 300 organisaties gingen u voor.

DigiTrust - Certificeren informatiebeveiliging

“ISO certificering is een objectief systeem, gebaseerd op best practices.”

Uitleg over ISO 27001 en ISO 27002

De Code voor Informatiebeveiliging biedt een uitgebreide verzameling maatregelen voor een goede implementatie – best practices – van informatiebeveiliging in industrie en handel. De Code vormt het uitgangspunt voor het vaststellen van de benodigde beveiligingsmaatregelen en kan gebruikt worden in grote, middelgrote en kleine organisaties.

ISO 27001 is onderdeel van de ISO 27000-serie met als belangrijkste delen:

  • ISO 27001 – eisen managementsysteem voor informatiebeveiliging;
  • ISO 27002 – gedragscode voor informatieveiligheidsbeheer;
  • ISO 27003 – uitvoering begeleiding managementsysteem voor informatiebeveiliging;
  • ISO 27004 – informatieveiligheid statistieken en metingen;
  • ISO 27005 – informatiebeveiliging risicomanagement;
  • ISO 27006 – eisen voor audit- en certificerende instanties voor informatiebeveiliging managementsystemen

 

ISO 27000 wordt onderhouden door de International Organisation for Standardisation (ISO) en beheerd door accreditatie en certificatie-instanties. De normen worden om de paar jaar herzien om ze up-to-date te houden. In oktober 2013 zijn zowel ISO 27001 als ISO 27002 herzien.

ISO 27001 is de standaard voor informatiebeveiliging. Deze internationale norm is van toepassing op alle typen organisaties – zowel commerciële ondernemingen, overheidsinstanties als non-profitorganisaties. De norm stelt duidelijke eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd managementsysteem voor informatiebeveiliging.

De norm specificeert eisen voor de implementatie van beveiligingsmaatregelen die zijn aangepast aan de behoeften van afzonderlijke organisaties of delen daarvan. Het managementsysteem wordt ontworpen om de keuze van adequate en proportionele beveiligingsmaatregelen – die de informatie beschermen en vertrouwen bieden aan belanghebbenden – te waarborgen.

ISO 27002 Deze internationale norm geeft richtlijnen en algemene principes voor het initiëren, implementeren, handhaven en verbeteren van de informatiebeveiliging in een organisatie. De doelstellingen die in deze internationale norm worden beschreven geven richtlijnen voor de algemeen aanvaarde doelen op het gebied van informatiebeveiliging.

De beheersdoelstellingen en beheersmaatregelen van deze internationale norm zijn bedoeld voor implementatie om zo te voldoen aan de eisen die in een risicobeoordeling zijn vastgesteld. De ISO 27002 kan dienen als een praktische handleiding voor het opstellen van beveiligingsmaatregelen en doeltreffend beheer van informatiebeveiliging voor de organisatie, maar ook om vertrouwen te scheppen in relaties tussen organisaties.

U kunt deze normen bestellen bij www.nen.nl of hier een inkijkexemplaar bekijken.

Wilt u meer weten over de stappen van een ISO 27001, NEN 7510 en/of ISO 9001 certificering?

Bel de specialisten van DigiTrust op 088-2245600 of mail info@digitrust.nl.

titel 2

b

Titel 5

a

Vragen over ISO 27001 of benieuwd naar de mogelijkheden van een certificering?

Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088-224 56 00, stuur ons een e-mail naar sales@digitrust.nl of gebruik ons online contactformulier. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Al meer dan 300 organisaties gingen u voor.