Korper vertelt hoe het proces is verlopen

korperlogovierkant_400x400

Korper ICT is een sterk groeiende organisatie op het gebied van automatisering, data-uitwisseling en beveiliging. Korper heeft nu het ISO 27001-certificaat behaald en ontvangen vanuit DigiTrust. Met deze certificering tonen ze aan dat de informatiebeveiliging binnen de organisatie perfect in orde is. Een blijk van het leveren van kwaliteit, maar ook als bekwame en betrouwbare partner voor klanten. Eigenaar Benjamin Korper blikt terug op het behalen van het certificaat en de prettige samenwerking hierin met DigiTrust.

Wat was de aanleiding om een certificering te behalen?

“Omdat we zelf een ICT-security bedrijf zijn huren bedrijven ons in om bepaalde services te verlenen. Dan gaat het met name over grote hoeveelheden gevoelige data, bijvoorbeeld voor overheidsinstanties en banken. Tot nu toe hadden we geen ISO-certificering nodig, maar steeds meer voelde we dat het sneller en efficiënter werken is als we wel die certificering wel op zak hebben. En zo geschiedde.”

Hoe is het certificeringstraject ervaren?

“De reden dat we voor DigiTrust hebben gekozen is begonnen met een aanbeveling van een andere partij. Dan ben je wel getriggerd om dat eens nader te onderzoeken. Vervolgens ontdek je dat DigiTrust ook nog eens een scherpe prijs biedt. Dan is op basis van de prijs kwaliteitverhouding de keuze voor ons niet meer zo moeilijk. DigiTrust heeft aangetoond het proces tot in de puntjes te verzorgen. We hebben het als zeer prettig ervaren en zijn dan ook zeer tevreden.”

Waar keek je tegenop en wat viel mee?

“We keken in eerste instantie wel op tegen de drie volle dagen die ervoor stonden. Maar het viel uiteindelijk mee, de audit liep heel soepel omdat we ons goed hadden voorbereid.”

Wat liep er anders dan verwacht?

“We hebben in het verleden wel eens auditors gehad die heel strikt zijn. Iets wat in de basis natuurlijk heel goed is, maar als er dan niet of niet goed naar bepaalde onderliggende gedachtes van de organisatie wordt geluisterd is dat niet altijd makkelijk. Maar juist die persoonlijke benadering, goed luisteren naar je klant, daar was Cees van DigiTrust heel bedreven in.”

Zou je DigiTrust aanbevelen aan anderen? 

Ja, precies om bovengenoemde redenen. Enerzijds de prijs kwaliteitverhouding, maar vooral de begripvolle en persoonlijke touch van Cees. DigiTrust stelt zich open op en denkt mee vanuit de klant en niet puur en alleen vanuit de strikte theorie die voor zo’n ISO-certificaat staat.”

Deel dit bericht

Andere berichten