Ximius ontvangt maar liefst 3 certificaten vanuit DigiTrust

Ximius heeft  het ISO 27001, NEN7510 en ISO 9001 behaald en ontvangen vanuit DigiTrust. Met deze certificering tonen ze aan dat de informatiebeveiliging binnen de organisatie perfect in orde is. Een blijk van het leveren van kwaliteit, maar ook als bekwame en betrouwbare partner voor klanten. Eigenaar Robert Quanjel blikt terug op het behalen van het certificaat en de prettige samenwerking hierin met DigiTrust.

Wat was de aanleiding om de certificering te behalen?

“Het is altijd 2 zijdig. Punt 1 is omdat we een beginnend bedrijf zijn. We zijn 3 jaar actief op deze markt en door de certificering zit je wel serieus in de markt. Ook voor de marketing kant is het erg belangrijk. Punt 2 is de strenge eis vanuit onze klant, want we werken met veel zorg instellingen. Je ziet dat ze algemeen kijken of de leverancier goed met data om gaat. Ongeacht of het in het traject nodig is of niet, ze kijken er wel naar. Het is tegenwoordig ook erg prettig om te zeggen dat we het doen maar dat we het ook kunnen aantonen dat het getoetst is met certificeringen. Punt 3 is de motivatie. Nu je nog relatief klein bent is het handiger om te schakelen en zorg je ervoor dat je die dingen nu goed doet. Dit gaat ons ook helpen met de groei van het bedrijf.”

Waarom heb je voor DigiTrust gekozen?

“We hebben ons daar laten certificeren omdat ik het al kende. Mijn vorige bedrijf heeft in het begin van ons traject dit geadviseerd. DigiTrust  staan bekend in de markt als de strenge en autoritaire auditor. Dat ze kritisch zijn, vind ik juist prettig. Ik heb liever iemand die tegen mij kan zeggen dat er nog aanpassingen nodig zijn. Dus ik wilde echt een diepe toetsing van hoe we ervoor staan als bedrijf.”

Hoe heb je het traject in zijn geheel ervaren?

“Ik heb het intensief ervaren. Ik vond de 5 dagen erg veel voor de certificering maar dat kan ook komen omdat we er 3 tegelijk gingen doen en hier wel een overlap in zit. Voor de grootte van het bedrijf denk ik dat we toch wel ruim de tijd hadden. Normaal is het altijd een steekproef maar doordat we de tijd hadden zijn we wel verder dan dat kunnen gaan. We hebben nu wel een completer beeld waar nog wat dingen zaten.”

Keek je ergens tegen op?

“We deden erg ons best dus we keken er niet echt tegen op. Er was gezonde spanning. Niet elke dag duurde even lang, maar als het tijd was om naar huis te gaan probeerde je wel zo snel mogelijk thuis te komen. Het blijft een examen waar je niks aan kan doen, het blijft altijd spannend. Het is belangrijk voor de organisatie om het wel te halen.”

Zijn er dingen anders verlopen dan verwacht?

“Nee, het was vrij goed gecommuniceerd. Ik heb deze certificering al gedaan binnen een ander bedrijf dus ik wist waar ze op gingen letten.”

Was het fijn hoe de auditor communiceerde?

“Jos was een fijne auditor. Hij heeft geen advies gegeven want dat mag hij niet maar hij gaf wel in zijn antwoord aan waarom hij tegen bepaalde punten anders aan keek en welke richting het wel op zou moeten. Hij was altijd eerlijk over dingen, dus al met al een hele prettige auditor.”

Zou je DigiTrust aanbevelen bij andere bedrijven?

“Jazeker, uiteindelijk gaat het toch om de toetsing van een bedrijf dus ik geloof wel dat zij zeer positief en kritisch hebben gekeken naar hoe wij het doen als bedrijf en dat er een certificaat is waar zij, maar ook ik achtersta. Dus in dat opzicht zou ik ze zeer zeker adviseren.”

Deel dit bericht

Andere berichten