PGO – Persoonlijke gezondheidsomgeving

Kom meer te weten

"

De persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) laten certificeren om het MedMij-label te verkrijgen? Een belangrijke doelstelling van veel zorgorganisaties. Bijvoorbeeld om aan te tonen dat u zorgt voor veilige gegevensuitwisseling met andere instanties en specialisten.

De PGO verzamelt gevoelige medische informatie. De uitwisseling daarvan vraagt om hoge standaarden, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, privacy en uitwisselbaarheid. Alleen met het MedMij-label heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u daarmee volledig aan de strikte standaarden voldoet.

Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving?

Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving? Een PGO is een digitale omgeving, waarin artsen en specialisten medische informatie van hun patiënten kunnen toevoegen. Op die manier is er een digitale verzamelplaats, met daarin de belangrijke medische gegevens. Het digitale dossier is beschikbaar via een app of een website, waarin de gegevens worden verzameld. Bovendien is het mogelijk om die gegevens te beheren en zelfs te delen.

Het delen van die gegevens moet gebeuren volgens strenge richtlijnen. Alleen op die manier kan de privacy worden gewaarborgd, net als de veiligheid daarvan. Het gaat om gevoelige informatie, bijvoorbeeld over de ontwikkeling van de eigen gezondheid. Het is belangrijk om die informatie niet in verkeerde handen te laten vallen. Patiënten hebben zelf de keuze uit verschillende PGO’s, waarbij het belangrijk is dat de onderlinge systemen op een veilige manier gegevens met elkaar uitwisselen.

MedMij-label voor de PGO

Een PGO bevat net als een Elektronisch Patiënten Dossier gevoelige medische informatie. Dat vraagt om hoogwaardige beveiliging en strikte standaarden, om te voorkomen dat er lekken of andere problemen ontstaan.

Om de persoonlijke gezondheidsomgeving zo goed mogelijk te beveiligen is het MedMij-afsprakenstelsel ontwikkeld. Het is een stelsel met belangrijke richtlijnen, die de beveiliging moet waarborgen tussen de verschillende systemen. De persoonsgebonden, vertrouwelijke en gevoelige informatie kan op die manier zowel veilig als gebruiksvriendelijk worden uitgewisseld. Het MedMij-label voor uw persoonlijke gezondheidsomgeving is objectief bewijs dat de privacy, veiligheid en uitwisselbaarheid goed geregeld zijn.

Aanvulling op NEN7510

Het MedMij-afsprakenstelsel bevat de functionele en technische eisen waar u als aanbieder van een persoonlijke gezondheidsomgeving aan moet voldoen. Het is bijvoorbeeld verplicht om in het bezit te zijn van een NEN7510-certificering.

Het MedMij-label geldt als een aanvulling op de NEN7510-norm. Bij DigiTrust zijn we officieel NEN7510-partner. Onze auditors zijn gespecialiseerd in zowel NEN7510 als de uitbreiding naar een MedMij-label.

Meer weten over MedMij voor de PGO of hoe Digitrust u daarmee van dienst kan zijn? Bel ons op telefoonnummer 088 224 56 00 of stuur een e-mail naar info@digitrust.nl. We horen graag van u.

Vragen over een MedMij audit of benieuwd naar de mogelijkheden voor een certificering?

Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088 224 56 00, stuur ons een e-mail naar info@digitrust.nl of gebruik ons online contactformulier . We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Nieuws

eVerbinding nu ook NEN7510 gecertificeerd

Het managementsysteem voor informatiebeveiliging van eVerbinding is al sinds 2018 ISO27001 gecertificeerd. Maar na hard werkend door het interne compliance team is het ISMS nu ook NEN7510-1:2017 gecertificeerd. Met eVerbinding is e-facturen verzenden & ontvangen...

Naar Werk BV ISO27001 én ISO9001 gecertificeerd

Vandaag weer een feestelijk uitreiking mogen doen bij Naar Werk in Zoetermeer. Na een leuke maar intensieve audit is gebleken dat de organisatie een goed werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging en kwaliteits managementsysteem hebben conform de ISO27001 en...

eConnect International nu ook NEN7510 gecertificeerd

Op maandag 3 augustus heb ik het NEN7510-1:2017 certificaat mogen uitreiken aan onze klant eConnect. Hiermee tonen ze aan dat ze een effectief managementsysteem voor informatiebeveiliging voor de zorg hebben. Ook heb ik een nieuw ISO27001:2017 certificaat uitgereikt....

DigiTrust B.V.
Jean Monnetpark 11
7336 BA Apeldoorn
088-224 56 00