PGO – Persoonlijke gezondheidsomgeving

Kom meer te weten

"

De persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) laten certificeren om het MedMij-label te verkrijgen? Een belangrijke doelstelling van veel zorgorganisaties. Bijvoorbeeld om aan te tonen dat u zorgt voor veilige gegevensuitwisseling met andere instanties en specialisten.

De PGO verzamelt gevoelige medische informatie. De uitwisseling daarvan vraagt om hoge standaarden, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, privacy en uitwisselbaarheid. Alleen met het MedMij-label heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u daarmee volledig aan de strikte standaarden voldoet.

Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving?

Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving? Een PGO is een digitale omgeving, waarin artsen en specialisten medische informatie van hun patiënten kunnen toevoegen. Op die manier is er een digitale verzamelplaats, met daarin de belangrijke medische gegevens. Het digitale dossier is beschikbaar via een app of een website, waarin de gegevens worden verzameld. Bovendien is het mogelijk om die gegevens te beheren en zelfs te delen.

Het delen van die gegevens moet gebeuren volgens strenge richtlijnen. Alleen op die manier kan de privacy worden gewaarborgd, net als de veiligheid daarvan. Het gaat om gevoelige informatie, bijvoorbeeld over de ontwikkeling van de eigen gezondheid. Het is belangrijk om die informatie niet in verkeerde handen te laten vallen. Patiënten hebben zelf de keuze uit verschillende PGO’s, waarbij het belangrijk is dat de onderlinge systemen op een veilige manier gegevens met elkaar uitwisselen.

MedMij-label voor de PGO

Een PGO bevat net als een Elektronisch Patiënten Dossier gevoelige medische informatie. Dat vraagt om hoogwaardige beveiliging en strikte standaarden, om te voorkomen dat er lekken of andere problemen ontstaan.

Om de persoonlijke gezondheidsomgeving zo goed mogelijk te beveiligen is het MedMij-afsprakenstelsel ontwikkeld. Het is een stelsel met belangrijke richtlijnen, die de beveiliging moet waarborgen tussen de verschillende systemen. De persoonsgebonden, vertrouwelijke en gevoelige informatie kan op die manier zowel veilig als gebruiksvriendelijk worden uitgewisseld. Het MedMij-label voor uw persoonlijke gezondheidsomgeving is objectief bewijs dat de privacy, veiligheid en uitwisselbaarheid goed geregeld zijn.

Aanvulling op NEN7510

Het MedMij-afsprakenstelsel bevat de functionele en technische eisen waar u als aanbieder van een persoonlijke gezondheidsomgeving aan moet voldoen. Het is bijvoorbeeld verplicht om in het bezit te zijn van een NEN7510-certificering.

Het MedMij-label geldt als een aanvulling op de NEN7510-norm. Bij DigiTrust zijn we officieel NEN7510-partner. Onze auditors zijn gespecialiseerd in zowel NEN7510 als de uitbreiding naar een MedMij-label.

Meer weten over MedMij voor de PGO of hoe Digitrust u daarmee van dienst kan zijn? Bel ons op telefoonnummer 088 224 56 00 of stuur een e-mail naar info@digitrust.nl. We horen graag van u.

Vragen over een MedMij audit of benieuwd naar de mogelijkheden voor een certificering?

Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088 224 56 00, stuur ons een e-mail naar info@digitrust.nl of gebruik ons online contactformulier . We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Nieuws

1 juli 2020: elektronische inzage medisch dossier + logging

Vanaf 1 juli zijn er een aantal bepalingen uit de Wet aanvullende bepalingen gegevensverwerking in de zorg de Wabvpz van kracht. Patiënten, zoals jij en ik, hebben nu al het recht om een kosteloze inzage in je medisch dossier op te vragen. Dit namelijk al zo geregeld...

Hosted XL behaalt ISO 27001 certificering voor de 2e keer

Onze klant Hosted XL heeft tijdens de hercertificering audit opnieuw aangetoond dat ze een goed werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging hebben conform de ISO27001:2017. In 2017 is de eerste certificering behaald. Een certificatie periode van 3 jaar...

Let op; nieuwe versie ISO27001 en NEN7510 gepubliceerd

De twee belangrijkste normen voor informatiebeveiliging, NEN-EN-ISO/IEC 27001 en NEN 7510-1 hebben een nieuwe versie gekregen. Belangrijk om te weten voor alle consultants, klanten en andere stakeholders van deze normen. Het gaat om een beperkte wijziging, zoals de...

DigiTrust B.V.
Jean Monnetpark 11
7336 BA Apeldoorn
088-224 56 00