DigiTrust lid van Cyberveilig Nederland

logo-cyberveilig-nederland-jpg

DigiTrust is met enige trots nu ook lid van Cyberveilig Nederland. Samen met verschillende andere leden bespreken we thema’s om ervoor te zorgen dat de digitale weerbaarheid in Nederland wordt verhoogd. Een mooi initiatief waar DigiTrust actief zal bijdragen.

Wie is Cyberveilig Nederland?

We is de belangenvereniging van de cybersecurity sector. Doel van Cyberveilig Nederland is de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten en daarnaast de kwaliteit en transparantie binnen de groeiende cybersecurity sector te verhogen. Cyberveilig Nederland is in juni 2018 opgericht en vertegenwoordigt inmiddels een ruime en groeiende achterban van cybersecurity dienstverleners.

Waarom is Cyberveilig Nederland er>

97,1 procent van de Nederlandse bevolking heeft toegang tot internet. Nederland behoort daarmee tot de digitale voorhoede binnen Europa. Deze digitalisering brengt grote economische en maatschappelijke kansen met zich mee. Om die kansen te benutten is het noodzakelijk om blijvend vertrouwen te kunnen hebben in onze informatie en informatiesystemen. Meer aandacht voor cybersecurity is daarom geen luxe, maar noodzaak.

Wat doet Cyberveilig Nederland?

Cyberveilig Nederland maakt zich sterk voor 3 zaken.

(1) Het creรซren van meer transparantie en kwaliteit in de markt. Dit doen we bijvoorbeeld door het ontwikkelen van keurmerken, maar ook door het complexe cybersecurity vakgebied inzichtelijker te maken.

(2) Het laten zien dat cybersecurity behalve een risico, ook een kans is. Dat als bedrijven in de basis veilige producten en diensten ontwikkelen, dit goed is voor Nederland. (

3) Het behartigen van belangen van de cybersecurity sector richting stakeholders zoals de overheid, wetenschap en politiek.

Deel dit bericht

Andere berichten

๐Ÿ– ๐ŸŒž ๐—”๐˜‚๐—ด๐˜‚๐˜€๐˜๐˜‚๐˜€ ๐˜‡๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ฏ๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐Ÿ– ๐ŸŒž

๐—–๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ถ๐—ณ๐—ถ๐—ฐ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป Bent u van plan om uw ISO27001, NEN7510 of ISO9001 certificering te behalen, maak dan gebruik van deze zomer aanbieding. Uw audit kan snel

Lees verder ยป