Informatie beveiliging

Met een certificering van DigiTrust toont u eenvoudig aan dat de informatiebeveiliging binnen uw organisatie wél op orde is.

Al meer dan 450 organisaties gingen u voor.

Wat is informatiebeveiliging?

Informatiebeveiliging is het geheel van maatregelen, processen en procedures om een datalek of ongewenste toegang tot belangrijke informatie zoals persoonsgegevens, intellectueel eigendom, bedrijfsgevoelige informatie of informatie van klanten en relaties te minimaliseren.

Waarom is informatiebeveiliging belangrijk?

Bij een gebrek aan informatiebeveiliging kunnen de gevolgen groot zijn. Zo kan een hack of een datalek ervoor zorgen dat gevoelige informatie op straat komt te liggen. Helaas komen gelekte gegevens bij steeds meer bedrijven voor. Het is dan ook steeds vaker in het nieuws en dit is schadelijk voor het imago van uw bedrijf.

Ook klanten, leveranciers of stakeholders willen graag weten welke maatregelen u als bedrijf heeft genomen op het gebied van informatiebeveiliging. Zo weten ze dat hun informatie veilig is bij uw bedrijf en laat je aan hen zien dat u correct omgaat met deze gegevens. Dit geeft vertrouwen om met uw bedrijf in zee te gaan.

Welke certificeringen zijn er op het gebied van informatiebeveiliging?

Op het gebied van informatiebeveiliging biedt DigiTrust de volgende certificeringen aan:

 

ISO 27001

De ISO 27001 is wereldwijd dé standaard voor informatiebeveiliging. Met deze certificering maakt u aantoonbaar dat u een werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging heeft. Hierin legt u onder andere vast welke maatregelen u genomen heeft met betrekking tot informatiebeveiliging.

Voor wie is deze certificering geschikt?

Een ISO27001 certificering is geschikt en bruikbaar voor alle organisaties. Groot of klein. Ook kleine organisaties kunnen deze norm goed toepassen, binnen hun eigen context. Onze klanten gebruiken de ISO 27001 certificering en het daarbij behorende certificaat als een positief signaal naar organisaties waarmee zij samenwerken. Bovendien geldt de certificering als een eis bij veel aanbestedingen.

NEN 7510

De NEN 7510 is een Nederlandse norm die ontwikkelt is door de NEN. Het is dé standaard op het gebied van informatiebeveiliging, maar dan specifiek gericht op de zorgsector. Het behalen van een NEN 7510 certificering is erg belangrijk. Op deze manier kunt u écht aan uw stakeholders, waaronder de inspectie, aantonen dat u het wel voor elkaar heeft. Het hebben van een goed werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging is geen ‘nice to have’ maar cruciaal in verantwoording en het blinde vertrouwen die patiënten in uw zorginstelling hebben.

Voor wie is deze certificering geschikt?

Deze certificering is van toepassing op alle zorgaanbieders en hun toeleveranciers. Denk hierbij verpleeghuizen, ziekenhuizen, fysiotherapeuten, huisartsen, GGD-instellingen enzovoorts, maar ook de ICT dienstverleners (MSP) die met patiëntgegevens omgaan of daar toegang zouden kunnen hebben.

Met trots gecertificeerd door DigiTrust

of bel met een van onze specialisten

Hoe kunt u zich als bedrijf laten certificeren?

Het certificeringstraject heeft een aantal logische stappen.

Tijdens de Pre-audit kijken wij of u klaar bent voor de certificering. Wat is de status van het managementsysteem? Zijn er mogelijk nog zaken niet op orde? DigiTrust kan samen met u bepalen welke onderwerpen aan de orde moeten komen tijdens deze pre-audit. Ook de tijdsduur bepalen we samen. Veelal ligt dit rond tussen 2 à 4 dagen voor een goed beeld van het managementsysteem en alle beheersmaatregelen. Na iedere pre-audit levert DigiTrust u een helder auditrapport op, waarin op detailniveau wordt beschreven waar u mogelijk dus nog niet conform de eisen werkt.

Tip; dit is een veel gekozen optie. U gaat hierdoor écht met het traject beginnen en krijgt direct een goed beeld waar u als organisatie staat.

Initiële certificering

DigiTrust toetst of het systeem werkt en functioneert volgens de eisen. Deze beoordeling omvat ook de beoordeling van alle werkzaamheden op uw kantoor als op de uitvoeringslocatie. De initiële certificering bestaat uit 2 delen. De fase 1 en fase 2 audit.

Tijdens de fase 1 audit kijken we in hoofdlijnen naar uw management systeem (ISMS) en of u wel echt klaar bent voor de fase 2 audit. Ook gaan we samen het auditplan maken voor de fase 2. Wie hebben we wanneer nodig.

Tijdens de fase 2 audit toetsen we het ISMS en alle beheersmaatregelen.

Fase 1

Tijdens de fase 1 audit kijken we in hoofdlijnen naar uw management systeem (ISMS) en of u wel echt klaar bent voor de fase 2 audit. Ook gaan we samen het auditplan maken voor de fase 2. Wie hebben we wanneer nodig.

Fase 2

Tijdens de fase 2 audit toetsen we het ISMS en alle beheersmaatregelen.

Uitgifte certificaat

Bij een positieve beoordeling zal de auditor de organisatie voordragen ter certificatie. De certificatiemanager doet een kwaliteitscontrole op het dossier. Als alles in orde is ontvangt u de certificering.

Controle 1

Gedurende de looptijd van het certificaat, die doorgaans drie jaar betreft, zal DigiTrust jaarlijks een controleaudit uitvoeren. Tijdens een controle audit nemen we een steekproef op de verschillende norm elementen. Bij een positieve beoordeling zal het lopende certificaat worden voortgezet.

Controle 2

DigiTrust komt ongeveer drie maanden voor het aflopen van het certificaat langs voor de herbeoordeling. Deze beoordeling is van dezelfde omvang als die bij stap 2 en moet ervoor zorgen dat bij een positief resultaat het certificaat met drie jaar wordt verlengd.

Advies over informatiebeveiliging nodig?

Onze specialisten vertellen u daar graag meer over. Bel ons op telefoonnummer 088-224 56 00, stuur ons een e-mail naar sales@digitrust.nl of gebruik ons online contactformulier. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Al meer dan 300 organisaties gingen u voor.